De omgeving

 

Voorzieningen:

Eext is een mooi bewaard, landelijk dorp met zeven brinken, oude rietgedekte boerderijen, een dorpsmuseum en enkele hunebedden. In het dorp zijn twee aardige restaurants en een kleine supermarkt voor dagelijkse boodschappen. U kunt vlakbij goede fietsen huren (met of zonder versnellingen, elektrisch of met kinderzitjes).

Natuur:

Eext maakt deel uit van het Nationaal Landschap Drentsche Aa dat uitgeroepen is tot een van de mooiste landschappen van Nederland. Direct achter het dorp beginnen akkers. Door een mooi bos met heideveldjes loopt u naar het oude brinkdorpje Anloo, of verder langs het uitgestrekte en oude beekdal van de Drentsche Aa. Op fietsafstand liggen diverse brinkdorpen, heidevelden, zandgronden en grotere bossen. In het westen vindt u de historische veengebieden langs de Hunze.

Cultuur:

Met de auto bent u in 20 minuten in Groningen met z’n bijzondere musea, galeries en binnenstad. Op korte rijafstand liggen ook het mooie Drents Museum, het  Gevangenismuseum, het Boomkroonpad en diverse museumboerderijen. In de omgeving zijn verder overal galeries en antiekboerderijen. In en rondom Eext zijn er door het jaar verschillende historische jaarmarkten of feesten.

COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_PREV_LINK COM_BOOKINGCALENDARFORJOOMLA_NAVIGATION_NEXT_LINK
M T W T F S S
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
  Wisseldag
  Booked
  Free

Gastenboek

Wij hebben het erg naar onze zin gehad in jullie huis in Eext. Prachtig huis, mooie wandel en fietsomgeving, lekker eten. Kortom, helemaal top.
Wednesday, 06 November 2019
The house was perfect and we enjoyed every single minute of our stay at the leemstee. We had a great stay and we plan to reiterate the experience m...
Wednesday, 03 July 2019
Het was echt super, we hebben erg genoten van jullie mooie huis! Prachtig is het!! Bedankt daarvoor !!
Monday, 24 June 2019