Dutch English French German

Architectuur

Met behulp van een architect hebben we niet alleen de oude elementen weer gerestaureerd, maar ook enkele nieuwe, moderne, elementen aan de boerderij toegevoegd. Zo loopt er over een groot deel van het dak een glasstrook die zorgt dat het zonlicht nu middenin de boerderij valt.
De oude gebinten zijn weer in het zicht teruggebracht. Vanuit de hal kun je via allerlei doorzichtjes de complete gebintstructuur van de boerderij goed zien. De badkamers zijn als een losse dozen boven elkaar in de hal geplaatst. Alle wanden zijn met leem gestuct in zachte aardetinten en de badkamers hebben zogenaamde tadelact-wanden en vloeren. Dit geeft de boerderij een schilderachtige en zelfs wat mediterrane sfeer.

Lees meer

Geschiedenis

Overnachten in de Leemstee is een bijzondere ervaring: de sfeer van een oude Saksische boerderij vind je terug in de combinatie van de eeuwenoude gebinten, een sobere inrichting en zachtgekleurde lemen wanden.

Een hangende schouw, een met de veer geschilderde bedsteewand en antieke hardstenen wasbakken herinneren aan het vroeger gebruik van de boerderij.

Lees meer

Links

Hier vind u een aantal links mbt interessante plekken en/of dingen om te doen:

Lees meer