Dutch English French German

De omgeving


Eext is een mooi bewaard, landelijk dorp met zeven brinken, oude rietgedekte boerderijen, een dorpsmuseum en enkele hunebedden. In het dorp zijn twee aardige restaurants en een kleine supermarkt voor dagelijkse boodschappen. U kunt vlakbij goede fietsen huren (met of zonder versnellingen, elektrisch of met kinderzitjes).

 

Natuur

Eext maakt deel uit van het Nationaal Landschap Drentsche Aa dat uitgeroepen is tot een van de mooiste landschappen van Nederland. Direct achter het dorp beginnen akkers. Door een mooi bos met heideveldjes loopt u naar het oude brinkdorpje Anloo, of verder langs het uitgestrekte en oude beekdal van de Drentsche Aa. Op fietsafstand liggen diverse brinkdorpen, heidevelden, zandgronden en grotere bossen. In het westen vindt u de historische veengebieden langs de Hunze.

 

Cultuur

Met de auto bent u in 20 minuten in Groningen met z’n bijzondere musea, galeries en binnenstad. Op korte rijafstand liggen ook het mooie Drents Museum, het Gevangenismuseum, het Boomkroonpad en diverse museumboerderijen. In de omgeving zijn verder overal galeries en antiekboerderijen. In en rondom Eext zijn er door het jaar verschillende historische jaarmarkten of feesten.